EEN GELUKKIG NIEUWJAAR LIEVE CANNAVRIEND(IN)!! We zitten alweer in het jaar 2017 en ik zou graag iedereen een Gezegend, Groener en Gezonder jaar toewensen! Welke zaden heb jij uitgegroeid het afgelopen jaar? Ik heb aardig wat zaden van de Amsterdam Seed Center ontkiemt het afgelopen jaar en daarnaast ook een handvol uit mijn persoonlijke zadencollectie. In deze editie wil ik graag mijn bevindingen en ervaringen met jou delen m.b.t. de verschillende cultivars, daarom heb ik een ‘Esje-Herb top-5 Cultivars van 2016’ gemaakt. Natuurlijk is dit volledig gebaseerd op persoonlijke smaak en individuele  verwachtingen, maar vanuit mijn ervaringen geloof ik echt dat iedereen die van cannabis houdt, deze soorten zou moeten uitproberen. Ik zal hieronder uitleggen en laten zien waarom.

 

1)    Sour Power OG by The KarmaSquad (Karma Genetics x Hortilab)

2)    Karmarado OG by The KarmaSquad (Karma Genetics x Cannarado)

3)    Wappa by Paradise Seeds

4)    24K Gold aka Kosher Tangie by DNA Genetics/Reserva Privada

5)    Durban Poison by Dutch Passion

 

#1 Sour Power OG door The Karmasquad (regulier) – Deze soort/cultivar is voor mij het keiharde bewijs dat reguliere cannabiszaden meer potentie hebben dan gefeminiseerde zaden, althans dat is mijn mening gebaseerd op mijn resultaten. De wiettoppen van deze genetica, gemaakt door Karma Genetics & Hortilab, zijn bij de oogst keihard, super compact en gehuld in een paarse gloed; het is alsof de wiet rechtstreeks uit California is ingevlogen. Ik heb haar 9.5 week laten bloeien met een flush-periode van 2 weken, vervolgens de gehele plant op z’n kop laten drogen voordat het de potten in ging om te curen. Sour Power OG is alleen verkrijgbaar (sinds kort uitgebracht door The Karmasquad) in Reguliere zaden, ik moest dus eerst de mannetjes van de vrouwtjes scheiden alvorens ik de dames kon uitbloeien. Na 2 weken vegetatief onder LED, heb ik wat klonen gemaakt. Deze klonen heb ik gelijk in de bloei gezet, na 10 dagen lieten de klonen hun geslacht zien en wist ik welke ik eruit kon gooien; Verboden voor Mannetjes! Ik heb deze soort gegroeid nog voor de officiële release en het enige wat ik ervan kan zeggen is: WOW! Weinig verschil in fenotypes en een zeer stabiele cultivar. Mijn Sour Power OG is gerookt door B-real van Cypress Hill en zijn crew, en tevens heb ik het genoegen gehad om deze speciale wiet te roken met Julian Marley, beiden vroegen ze of ze er meer van konden krijgen. Dus ik denk dat ik wel kan zeggen dat ze het een erg plezant soortje vonden, waar ze meer van wilde! Super ‘gassy’ en brandstof-achtig, met een zeer sterk BODY-STONED effect. Dit cultivar laat goed de Sour Power-karakteristieken zien in smaak en geur, gecombineerd met originele kush terpenen afkomstig van de Bikerkush. De geur is zeer indringend alsof er een chemische-gas-cocktail voor je neus staat waardoor al je zintuigen worden geprikkeld. Als jij tegen een extreem sterke en indringende soort kan die je gehele lichaam overneemt, dan is dit de soort voor jou! Probeer het zelf maar uit! Zoals TheKarmaSquad al zei: ‘Winner x Winner = Double Winner!’

https://www.amsterdamseedcenter.com/nl/reguliere-cannabis-zaden/karma-squad/sour-power-og-12pack-reg-karma 

SP OG 1 SP OG 2 SP OG 3 SP OG 4

#2 Karmarado OG door The Karmasquad (gefeminiseerd) – Feminized strain van het jaar 2016, uit mijn ervaring. Van zaad tot oogst leek het alsof je zelf al het harde werk had gedaan om vanuit reguliere zaden een selectie te maken en deze vervolgens uit te bloeien. Maar het mooie is dat het bij dit soortje allemaal al voor je is gedaan door Karma & Cannarado, want elke lady uit een pakje Karmarado OG is fenomenaal. Deze gefeminiseerde soort uit zaad is weliswaar een lust voor elke OG-Kush liefhebber, van zaad tot oogst, tot in het branden van een jointje, super sterk en lekker! Ik was zelf nooit echt onder de indruk van gefeminiseerde OG-kush soorten, Scotts OG van Rare Dankness kwam voor mij het dichtst bij mijn ‘OG-verwachtingen’, maar Karmarado OG heeft alle voorgaande feminized OG’s in mijn tuintje overtroffen. Het groeipatroon van de planten, de (bijna) identieke fenotypes, de compactheid, de plakkerigheid, de geur, de smaak, gewoon alles, is wat ik zocht in een OG-kush soortje uit gefeminiseerd zaad. Toch is het vrij logisch, want Karmarado OG bestaat uit een kruising van zeer bekende OG-cultivars: Triangle Kush, SFV OG en White OG. Dus als je er zeker van wilt zijn dat je connaisseurs-grade cannabis oogst vanuit feminized zaden; Karmarado OG maakt al je groene dromen waar!

https://www.amsterdamseedcenter.com/nl/gefeminiseerde-cannabis-zaden/karma-squad-feminized-seeds/karma-rado-og-karma-6pack-feminized 

KarmaRado OG 1 KarmaRado OG 2

#3 Wappa door Paradise Seeds (gefeminiseerd) – In mijn boekje is Wappa de beste (en meest verkochte0 overall strain uit feminized zaden van 2016. Ik heb haar zelf meerdere keren gegroeid en ook heb ik haar mogen bewonderen bij andere telers, elke keer weer heeft zij mij positief verrast met haar voortreffelijke resultaten. Wappa is geschikt voor elke groeier, van niet-ervaren beginners tot zeer-ervaren experts, iedereen die met haar aan de slag is gegaan heeft er een prachtig eindproduct van gemaakt (aldus de ervaringen van ASC klanten). Bij Wappa kan ik garanderen dat zij zichzelf ontwikkeld tot een van de sterkste en mooiste dames in jouw tuin. Het bereiken van de maximale potentie van Wappa is makkelijk, het enige wat jij hoeft te doen is haar wat liefde, aandacht en water geven. Ze zorgt ervoor dat jij lekker kan chillen en kan genieten van haar complete cyclus, want het harde werk doet zij voornamelijk zelf, ze is klaar in 7 a 8 weken bloei. Bijna niets kan mis gaan met Wappa althans, dat is wat ik zelf heb ervaren en heb gehoord van klanten. Ze is een erg resistente en stabiele soort met vrijwel gelijke fenotypes. Tevens is ze een geweldige hash-cultivar (ja, ik heb ook bubblehash van haar gemaakt en uit ervaring kan ik zeggen dat Wappa een explosie is van Citroen-terps!) en wanneer je haar rookt doet ze je denken aan zoete citroen snoepjes.

https://www.amsterdamseedcenter.com/nl/gefeminiseerde-cannabis-zaden/paradise-seeds/wappa-feminised-seeds 

Wappa 1 Wappa 2 Wappa 3

#4 24K Gold aka Kosher Tangie door DNA Genetcis (gefeminiseerd) – Afkomstig uit een aantal promotie-pakjes van DNA Genetics, was ik erg onder de indruk van dit keihard stinkende (zeg maar MEURENDE) soortje. Ik kan gemakkelijk concluderen dat dit de meest stinkende soort is van 2016. Het resultaat was een klein aantal verschillende fenotypen die elk een prachtige oogst gaven, geen tekenen van hermafrodieten en een geur zo indringend dat ik er misselijk van werd na een tijdje in de tuin. De geur van de Tangie- en Kosher-terps kon niet missen en ik herkende duidelijk de geur van de bekende 24K-aroma (ik heb namelijk meerdere keren 24K gerook van andere groeiers). Verwacht een aantal zware ‘Carbon Filter Killers’ (want je filters zullen overuren moeten draaien om deze penetrante geur te maskeren) die in 9 tot 10 weken klaar zijn voor de oogst. Ik zelf heb de dames 10 weken laten bloeien met een flush van 3 weken; het resultaat: een dikke laag trichomen gevuld met een overdosis terpenen. Na een droogperiode van 14 dagen, waren de bloemen klaar voor een test-jointje. Finale score: 10/10. 24K is een erg penetrante wiet, bij elke haal voel je een krachtige dikke rook je longen instromen en dan weet je het gelijk, na dit jointje ben je D’R AF! Wanneer en waar je ook maar een joint opsteekt van 24K, de gehele kamer/plaats zal gehuld worden in een wolk van zure sinaasappels met een ‘Dieselachtige’ nasmaak, een mix van sinasschillen, kerosine en exotische kruiden. PAS OP: Niet geschikt voor lichtgewichten; extreem sterk effect waar je uren van aan het spacen bent! 

https://www.amsterdamseedcenter.com/nl/gefeminiseerde-cannabis-zaden/dna-genetics/dna-24k-gold-aka-kosher-tangie

24K 1 24K 2

#5 Durban Poison door Dutch Passion (gefeminiseerd) – Door mij gekozen tot de beste buitensoort van 2016. In de Amsterdam Seed Center krijg ik altijd de vraag welke cultivar het beste geschikt is om buiten, in het natte Hollandse weer, te groeien. Ik heb het antwoord gevonden: Durban Poison. Vandaar dat DP niet kon missen in mijn top-5. Ze is een buitenteelt-droom, groeit erg hoog en is zeer resistent tegen schimmel en andere pesten. Durban is een van de weinige soorten die buiten in ons kikkerlandje afgebloeid kon worden zonder enige problemen; ze bloeit ongeveer 8 a 9 weken en buiten is zij klaar aan het begin van de herfst (oktober in mijn geval). Verwacht een enorme oogst van sappige toppen die ruiken naar een winterse kruidenmix van anijs, kruidnagel en kaneel. Ik vond Durban Poison zeker niet het sterkste wietje van 2016, maar dat had ik ook zeker niet verwacht van mijn Hollandse-buitenoogst. Wel is DP een heerlijke alledaagse roker, ze smaakt goed, geeft je een uplifting high en heeft een zeer therapeutisch effect. Ze zal vanaf nu af aan altijd een plekje innemen in mijn buitenteelt-tuintje.

https://www.amsterdamseedcenter.com/nl/gefeminiseerde-cannabis-zaden/dutch-passion/durban-poison 

DP 1 DP 2